marți, 17 mai 2011

Dupa cum ziceam...

I am number four este un film pentru adolescenti, comercial, cu mai nimic nou. Sunt o devoratoare de carti fantastice , implicit, ma uit si la filmele de acelasi gen. Cartea asta nu am citit-o, dar sunt curioasa daca este mai buna decat filmul, asa ca va veni un moment, cand imi voi face timp o zi sa o citesc. Pana atunci, sa vorbim despre film. Atentie, spoilere, in caz ca nu l-ati vazut!


 Deci vorbim despre un extraterestru care isi povestete viata pe pamant. In primul rand, vedem cum mor 2 persoane. A treia, se intelege ca moare, cand Jhon, baiatul dragut si personajul principal al povestii, are o criza de personalitate, si vede pe fundul unui lac cum unu urat omoara pe un extraterestru ca Jhon si il anunta ca el va fi urmatorul. Jhon are dureri incredibile si ii mai apare o cicatrice pe picior pe langa cele doua deja aparute, care se intelege ca le are de la mortile celorlalti doi.
Bun, apare si Henri, tutorele lui Jhon, care vine tot dupa planeta aia din far far away. Dar care se pare ca nu are puteri extraordinare, ci doar o sabie smechera cu niste pietre albastre(care imi placea cum arata) si o cutie de la tatal lui Jhon, ce i-o va da acestuia cand va fi pregatit. Booon. Cei doi se muta, din cauza micului incident undeva in capatul pamantului, departe de California, si isi sterg urmele din vechiul camin.- Bine ca in urma lor, vine o super tipa, care le explodeaza casa, sa fie sigura ca nu le ia nimeni urma.
In noul oras, apare un catel , pe care Jhon il ia cu mare drag, cu toate ca lui Henri nu prea ii convine. Si pe langa catel, bineinteles, apare si minunata fata populara, in liceu...care mi s-a parut ca a  jucat absolut si irefutabil..execrabil! DIn toate punctele de vedere posibile.Deci nu va asteptati sa discut prea mult despre ea. Mai apare si smecherul scolii, cu un tata politist, care a fost ok, fiind the little bad guy; chiar joaca la pitici, comparat cu mogdarienii aia....I mean the big bad guys.
Asa, per total, intre una, alta, pana pe la aproape sfarsitul filmului, sunt persoane care afla cine e cu adevarat Jhon; cum ar fi blonda proasta de care se indragosteste(este anuntat de Henri ca ei nu iubesc precum oamenii, cand o fac, o fac pentru totdeauna..mi-ar fi placut mai mult sa se indragosteasca de bunaciunea de care vorbeam la inceputul postului, si cu care voi continua.)
Ah, intre timp mai apare pustiul tocilar si ciudat al scolii, chinuit de "the king of the jungle"; care se dovedeste a fi , de fapt, fiul unui tip care incerca sa ii ajute pe cei 9 extraterestri sa se intalneasca, si impreuna sa ii omoare pe aia rai.
Asa ca pustiul ramane in joc..si imi place de el. Henri, din pacate, moare,dar catelul, tot isi face treaba de ajutor invizibil destul de bine.
Si ultimele 10 minute, cele mai smechere...
in primul rand, mi s-a parut incredibil de aberant, cum doamne iarta-ma, Jhon in tot haosul, ca politistu il cauta, ca politia in general, crede ca el si Hentry erau teoristi, ca magdagorienii veneau dupe el..el se duce cu pitzipoanca sa scoate poze frate, si sa se uite la ele, in scoala. Suuuper original. Bravo lui. As vrea sa fiu si eu asa calma si nonsalanta ca el.
Acolo ajung si baietii rai, care dau drumu la niste monstri, urati , mari si zburatori... la care latra catelu, care e in masina cu Sam, tipu ciudat de care am pomenit mai devreme. Si ca sa vezi, catelu se transforma si el...intr-un alt monstru mare si urat. Sam fuge in scoala, unde, intre timp a aparut bunaciunea care a fost vazute de 3 ori in timpul filmului,  si cand apare, sa ramana, ii salveaza pielea lui Jhon si a iubitei minunate, omorand un mogdogorian....
Si aici incepe showul. Bunaciunea, care este de fapt, numarul 6, are super puteri, care chiar imi plac..she is vanishing and revanishing, dar din cand in cand se termina, asa ca ii cere numarului 4, lui Jhon, sa o incarce..cu ...Lumus..o lumina ce ii iese din maini. Parca e copiat din Harry Potter, nu? Mie asa imi suna. Se incarca pizda/(scuzati, dar nu m-am putut abtine) si incepe iar sa omoare monstrii. Blonda lui Jhon si Sam sunt pe undeva, pierduti, in scoala, Sam are o arma si omoara un extraterestru rau cu ea, cu o tina nemaipomenita, care se pare ca o are de la Xbox(nu putea sa zica ps3, macar?m-a cam dezamagit...)si Jhon se bate cu unu din monstrii aia mari si urati, cand apare monstrul lui, fostul catel...care se vede clar, ca tot al lui e, si nu e cu aia rai. Aflam ca e de fapt o Himera, si a venit o data cu toate numerele, ca sa il apere pe numarul 4. Ma intreb, numarul 6, de ce nu are un animal de companie?
Si intr-un fel sau altul, mor toti aia rai..si astia buni, adica Jhon, nº 6 si Sam aaa...si himera, se duc mai departe sa sa caute celelalte numere. Blonda proasta si imbecila, ramane in satuc, cu boy-scoutul scolii, care intre timp, se face bun, si ii da lui Jhon cutia de la tacsu, care intre timp a fost pierduta in spatiu.Si uite asa, se termina, fara sa stim ce e in cutie, si ce o sa se mai intample. O sa ma duc sa il vad pe urmatorul, ca sa o mai vad pe nº6, care mi s-a parut geniala, pe Jhon, care nici el nu a jucat asa rau, pe Sam, care e o dulceata si bineinteles, himera. Si sa vad ce naiba e in cutia aia. Si sa inteleg de c enu a deschis nº4 cand a avut-o prima oara in maini.
Oricum...un 3 din 5 e tot ce pot spune despre el.
And now, some quotes:
John: [trying to convince Henri to allow him to keep a dog] Come on! Another pair of eyes and ears watching the house? I'm going to need somebody to talk to.
Henri: Talk to me... yeah, keep the dog. 

Henri: We don't love like the humans. With us it's forever. You will never forget.

Sam: [after Sarah watches him kill a Mogadorian in cold blood] I play a lot of XBOX. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © Poate vreau, poate nu. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver